Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Οδηγίες για μια χαρούμενη ζωή

Δώδεκα αφορμές για να σκεφτείτε
πώς θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας

Για μια ζωή με αυτοπεποίθηση, εντιμότητα και αξιοπρέπεια· μια ζωή δημιουργική, με σε­βα­σμό προς τον εαυτό σας και τους άλλους. Για μια ζωή χρήσιμη, τη ζωή που σας αξίζει!


 1  Όταν κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, του λέω πάντα μια καλή κουβέντα και του χα­μο­γε­λά­ω. Καλημέρα!

 2  Δεν είμαι μόνο ό,τι φαίνεται εξωτερικά. Η εμφάνισή μου είναι μόνο μια πτυχή αυτού που είμαι. Ό,τι σκέφτομαι και νιώθω είναι ακόμη πιο σημαντικό.
● Όταν είμαι μέσα μου καλά, δείχνω καλά κι απέξω.

 3  Σέβομαι τον εαυτό μου. Δίνω σημασία στις σκέψεις και στα συναισθήματά μου. Πριν ε­πι­λέ­ξω κάτι, αναρωτιέμαι: «είναι καλό για μένα να...;» ή «θα νιώθω καλά αν...;».
Αφουγκράζομαι όσα αισθάνεται η καρδιά και το σώμα μου. Αναγνωρίζω και σέβομαι τα μη­νύ­μα­τα αυτά και δεν τα υποτιμώ.

 4  Φροντίζω τον εαυτό μου και προσέχω την υγεία μου. Δίνω σημασία στα μηνύματα που μου δίνει το σώμα μου. Του προσφέρω ξεκούραση, ύπνο, κίνηση και καλό φαγητό!
● Λέω κατηγορηματικά ΟΧΙ σε ό,τι μπορεί να βλάψει το σώμα μου, να απειλήσει την α­σφά­λει­ά μου ή μου ζητούν άλλοι να ακολουθήσω παρά τη θέλησή μου. Εμπιστεύομαι την ε­σω­τε­ρι­κή μου φωνή όταν με προειδοποιεί για κάποιο κίνδυνο.

 5  Το μοίρασμα με ανθρώπους που εμπιστεύομαι και αγαπώ κάνει τη χαρά μου με­γα­λύ­τε­ρη και τη λύπη μικρότερη.
● Άλλωστε, μέσα από τη συνεργασία με τους άλλους ακόμη και τα πιο δύσκολα έργα γί­νο­νται ευκολότερα.


 6  Όταν νιώθω θλίψη, κάνω κάτι για να νιώσω καλύτερα: Στρέφομαι σε μια δημιουργική α­πα­σχό­λη­ση, πάω για τρέξιμο, μιλάω με τους γονείς μου, γράφω τις σκέψεις μου, α­πα­ριθ­μώ τις όμορφες στιγμές και καταστάσεις που έχω στη ζωή μου.

 7  Η δημιουργικότητα φέρνει χαρά και ομορφιά στη ζωή μου. Γίνομαι δημιουργικός όταν ζω­γρα­φί­ζω, χορεύω, κατασκευάζω, παίζω μουσική ή ασχολούμαι με κάποια μορφή τέ­χνης.
● Όταν σχεδιάζω να κάνω κάτι που φαίνεται μεγάλο και δύσκολο, το σπάω σε μικρότερα κομ­μά­τια που μου είναι πιο εύκολο να ολοκληρώσω.

 8  Είμαι υπεύθυνος και επιμελής με ό,τι αναλαμβάνω. Διαβάζω τα μαθήματά μου και κά­νω τις εργασίες μου πρώτα για μένα και όχι για να αποσπάσω το «μπράβο» από δα­σκά­λους και γονείς.
● Κάθε μέρα μαθαίνω κάτι καινούργιο. Η μάθηση μου ανοίγει καινούργιους δρόμους και πλου­τί­ζει κάθε στιγμή τη ζωή μου.
● Τα λάθη επιτρέπονται. Όλοι κάνουν λάθη. Αντί να θυμώνω με τον εαυτό μου, δοκιμάζω ξα­νά. Δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια όταν συναντώ τις πρώτες δυσκολίες.


 9  Στο παιχνίδι ακολουθώ τους κανόνες και παίζω έντιμα. Αποδέχομαι την ήττα και χαί­ρο­μαι με τη νίκη. Γνωρίζω, άλλωστε, πως και τα δύο αποτελέσματα είναι φυσιολογικά.


 10  Λέω την αλήθεια. Το ψέμα φέρνει κι άλλο ψέμα και κάνει τη ζωή μου δύσκολη. Δεν το χρει­ά­ζο­μαι.

 11  Συμπεριφέρομαι στους άλλους με τον τρόπο που θα ήθελα να μου συμπεριφέρονται. Αν θέλω οι άνθρωποι να είναι ευγενικοί μαζί μου, μαθαίνω να είμαι ευγενικός. Αν μου α­ρέ­σει να με ενθαρρύνουν, μαθαίνω να ενθαρρύνω κι εγώ.
● Το κουτσομπολιό είναι ανόητο και ανώφελο. Όταν κάποιος δεν είναι μπροστά, θα πω γι’ αυ­τόν μόνο κάτι καλό.

 12  Αποδέχομαι τα παιδιά που είναι διαφορετικά από μένα. Μπορώ να μάθω πολλά από αυ­τά. Μπορώ να έχω φίλους που είναι διαφορετικοί από μένα και μας ενώνουν τα κοινά μας ενδιαφέροντα.
● Γελάω με τις γκάφες και τις αστείες καταστάσεις, χωρίς ποτέ να γελάω εις βάρος κάποιου παι­διού. Η αξιοπρέπεια (η δική μου, των άλλων) είναι πάνω απ’ όλα!


ΠΗΓΗ: Newagemama.com | ΕΙΚΟΝΕΣ: newagemama.com, gr.pinterest.com, medium.com, fineartamerica.com


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: εγώ κι ο κόσμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.