11 Απρ 2013

Σινικό Τείχος

Από τον Anthony12
Μαθητής της έκτης τάξης



Το Σινικό Τείχος, είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις μογγολικές και τουρκικές επιδρομές. Η δόμησή του στη σημερινή μορφή προηγήθηκε από διάφορα άλλα τείχη που χτίστηκαν από τον 3ο αιώνα π.Χ. ενάντια στις επιδρομές των νομαδικών φυλών που προέρχονται από τις περιοχές που ανήκουν σήμερα στη Μογγολία και τη Μαντζουρία. Το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χλμ., σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.



Εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας ενδιαφέρων αστικός μύθος που υποστηρίζει ότι το Σινικό Τείχος είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από το διάστημα. Θεωρείται ότι από τη χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη το Τείχος μπορεί να είναι ορατό μόνο όμως υπό ευνοϊκές συνθήκες και εάν κανείς ξέρει ακριβώς πού να κοιτάξει.



Μια ημερήσια εκδρομή στα τουριστικά αξιοθέατα, δε θα σας επιτρέψει να νιώσετε την πραγματική μαγεία του Τείχους. Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό, μπορείτε να κοιμηθείτε σε έναν από τους πύργους του, όπου κάποτε βρίσκονταν φρουροί. Όταν έρχεται η νύχτα, μπορείτε να θαυμάσετε τα αστέρια και την εντυπωσιακή φύση γύρω από το Τείχος.



Ασία
ΠΗΓΕΣ: clickatlife.gr, el.wikipedia.org, otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

▼ Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα