Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μια τρελή τρελή αλφαβήτα

Τα γράμματα κάνουν παρέα,
ξέρουν να περνούν ωραία!

Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που η κοιλιά του διαρκώς γουργουρίζει... Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυ­τή η αλφαβήτα!

Το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και αφιε­ρώνεται σε όλα τα παιδιά με την ευχή να ανακαλύψουν την ομορφιά της γλώσσας μας και να την αγαπήσουν τρελά! Περιέχει 25 ποιήματα: τα πρώτα 24 συνθέτουν μια πρω­τότυπη, σπινθηροβόλα ιστοριούλα για κάθε γράμμα, ενώ το τελευταίο τα παρουσιάζει όλα μαζί.


Η χαρούμενη εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος υπηρετεί το κείμενο με εξαιρε­τικό τρόπο και οδηγεί τη φαντασία μας σε όμορφα ταξίδια. Τα ποιήματα τού συνοδευ­τικού σιντί μελοποιήθηκαν από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο με ιδιαίτερο κέφι και ερμηνεύονται από πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών.

ΚΕΙΜΕΝΟ: diastixo.gr | ΕΙΚΟΝΑ: raniouska.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
1ο μέρος: Το τραγούδι του δέλτα
2ο μέρος: Το τραγούδι του ήτα
3ο μέρος: Το τραγούδι του ξι
4ο μέρος: Η αλφαβήτα μια παρέα


2 σχόλια:

Rania Boubouri είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια, δουλέψαμε όλοι με πολλή αγάπη γι' αυτή την τρελή αλφαβήτα! Σε 3 μέρες κυκλοφορεί και το επόμενο βιβλίο της σειράς, "Ένα τρελό τρελό Αριθμητάρι". Σας εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

δάσκαλος98 είπε...

Τέλεια! Διάβασα γι' αυτό και το περιμένω πώς και πώς! Καλή συνέχεια με υγεία, δημιουργικότητα και χαμόγελα! :))

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.