7 Σεπ 2014

Μια τρελή τρελή αλφαβήτα

Τα γράμματα κάνουν παρέα, ξέρουν να περνούν ωραία!

Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που η κοιλιά του διαρκώς γουργουρίζει... Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η αλφαβήτα!

Το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά με την ευχή να ανακαλύψουν την ομορφιά της γλώσσας μας και να την αγαπήσουν τρελά! Περιέχει 25 ποιήματα: τα πρώτα 24 συνθέτουν μια πρωτότυπη, σπινθηροβόλα ιστοριούλα για κάθε γράμμα, ενώ το τελευταίο τα παρουσιάζει όλα μαζί.



Η χαρούμενη εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος υπηρετεί το κείμενο με εξαιρετικό τρόπο και οδηγεί τη φαντασία μας σε όμορφα ταξίδια.

Τα ποιήματα τού συνοδευτικού σιντί μελοποιήθηκαν από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο με ιδιαίτερο κέφι και ερμηνεύονται από πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών.

Δείτε στη συνέχεια


ΑφιερώματαΓια τα πρωτάκιαΓλώσσαΕιδικά τραγούδιαΠοίηση
ΚΕΙΜΕΝΟ: diastixo.gr
ΕΙΚΟΝΑ: raniouska.blogspot.com

2 σχόλια:

Rania Boubouri είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια, δουλέψαμε όλοι με πολλή αγάπη γι' αυτή την τρελή αλφαβήτα! Σε 3 μέρες κυκλοφορεί και το επόμενο βιβλίο της σειράς, "Ένα τρελό τρελό Αριθμητάρι". Σας εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

δάσκαλος98 είπε...

Τέλεια! Διάβασα γι' αυτό και το περιμένω πώς και πώς! Καλή συνέχεια με υγεία, δημιουργικότητα και χαμόγελα! :))

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα