26 Φεβ 2014

Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του σχολείου

11º Δ.Σ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ ⦁ Α2 ⦁ 2013/14

Προχθές το πρωί επισκεφθήκαμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Βρίσκεται στην αίθουσα της Πληροφορικής και λειτουργεί με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Μόλις σας το ανακοίνωσα, τα ματάκια σας έλαμψαν. Κατεβήκατε με ιδιαίτερη ησυχία, ακούσατε προσεκτικά τις μαμάδες που μας εξήγησαν τον τρόπο που θα δανειζόμαστε τα βιβλία και αρχίσατε να τα περιεργάζεστε. Κάποιοι τα ξεφύλλιζαν, άλλοι παρατηρούσαν τη ζωγραφιά στο εξώφυλλο, μερικοί φώναζαν τους φίλους τους για να δείξουν το βιβλίο που τους άρεσε. Πολλοί, μάλιστα, δεν περιμένατε και... στρωθήκατε στο διάβασμα!

Όταν ανεβήκαμε στην τάξη, αφήσαμε στην άκρη την ορθογραφία και την ανάγνωση και ξεκινήσατε να διαβάζετε τους «θησαυρούς» σας! Πέρασε αρκετή ώρα κι εγώ καθόμουν και σας καμάρωνα. Τα δαχτυλάκια σας έτρεχαν από τη μια σειρά στην άλλη όπως δεν έτρεξαν ποτέ στο βιβλίο της Γλώσσας! Δυο τρία παιδιά σηκώθηκαν να δείξουν σε ένα φιλαράκι κάτι που διάβασαν και τους άρεσε. Χαμογελούσα, γιατί σκεφτόμουν τι βιβλιοφάγοι θα γίνετε! Χε χε!

Χθες συζητήσαμε πώς νιώσαμε από αυτήν την επίσκεψη, τι μας έμεινε. Είπατε ότι ήταν «τέλεια», «φανταστικά» και άλλα τέτοια ωραία. Ένα από τα αγόρια μας, μάλιστα, είπε κάτι που μας άρεσε πολύ: «Όταν είδα τόσα βιβλία, που ’ναι όμορφα, ένιωσα σαν να ήμουν στον Παράδεισο!»



Σε λίγες μέρες θα οργανώσουμε και τη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης μας. Ξέρω ότι το περιμένετε πώς και πώς! Θα διαβάζουμε τα βιβλία και στο σχολείο και ίσως παρουσιάσετε μερικά από το ΠΟΔήΛΑΤΟ...


Αγαπημένα μου αστέρια,

Κάναμε μια όμορφη αρχή στον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Αν θέλετε, ρίξτε μια ματιά με τους γονείς σας στους πράσινους υπερσυνδέσμους που ακολουθούν. Θα τα πούμε και στην τάξη. Μέχρι τότε...


Καλό ταξίδι με το βιβλίο που διαλέξατε!


Για τα πρωτάκιαΣχολική ζωήΦιλαναγνωσία
ΕΙΚΟΝΕΣ: rutherfordschools.org, wallpaperup.com, eastmeadow.info, library.thinkquest.org

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη λάμψη τη μετέφεραν και στο σπίτι!
Και να είστε σίγουρος ( κάτι ξέρω παραπάνω) ότι δεν ήταν μόνο για την βιβλιοθήκη αλλά και γιατί είσαστε δίπλα τους και τους γεμίζετε την ψυχούλα με αγάπη και τρυφερότητα.......και γνώση με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!!
Να σας έχει ο Θεός καλά !!!

δάσκαλος98 είπε...

:D

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα