7 Αυγ 2013

Τα αντηλιακά

Τα αντηλιακά προϊόντα χρησιμοποιούνται για να προστατεύουν το δέρμα μας από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Περιέχουν ειδικές ουσίες, οι οποίες την απορροφούν, την ανακλούν ή τη διασκορπίζουν.

Αν και τα αντηλιακά είναι απαραίτητα σε όλους (ακόμη και σε εκείνους που μαυρίζουν εύκολα), δεν εξασφαλίζουν απόλυτη και ξεκάθαρη προστασία από τον ήλιο. Χρειάζεται να υιοθετήσουμε μια ολοκληρωμένη «αντηλιακή» συμπεριφορά, η οποία θα περιλαμβάνει τη χρήση γυαλιών ηλίου και καπέλου και την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο τουλάχιστον κατά τις μεσημεριανές ώρες.

* Άλλωστε με κανένα αντηλιακό δεν καθόμαστε στον ήλιο όση ώρα θέλουμε!



Όσο κι αν δε μας αρέσει ή το βαριόμαστε, πρέπει να βάζουμε αντηλιακό όποτε έχει ήλιο σε όλη τη διάρκεια του έτους —όχι μόνο το καλοκαίρι! Η φωτογήρανση είναι μια αθροιστική διαδικασία που χρόνο με τον χρόνο επιβαρύνει το δέρμα μας.

Τα αντηλιακά διατίθενται σε διάφορες μορφές (γαλάκτωμα, λοσιόν, σπρέι) και μερικά είναι εξειδικευμένα για συγκεκριμένα σημεία του σώματος (πρόσωπο, χείλη, μαλλιά). Η επιλογή τους έχει σχέση με τον δείκτη ηλιακής προστασίας και τον τύπο του δέρματός μας, ωστόσο τα πάντα εξαρτώνται από τη σωστή χρήση τους:



Δείτε στη συνέχεια


ΑφιερώματαΚαλοκαίριΥγεία – Κίνδυνοι
ΠΗΓΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ: blog.cosmaqua.gr, ec.europa.eu, hightechmed.gr, kids.in.gr, medlabgr.blogspot.com, syllogos9.blogspot.com, agelioforos.gr, erallis.gr, ethnos.gr, familylife.gr, iatronet.gr, tlife.gr, tovima.gr
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: adventuretofitness.com, podilato98.blogspot.com (από melampous.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα