Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Τα αντηλιακά

Τα αντηλιακά προϊόντα χρησιμοποιούνται για να προστατεύουν το δέρμα μας από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Περιέχουν ειδικές ουσίες, οι οποίες την α­πορροφούν, την ανακλούν ή τη διασκορπίζουν.

Αν και τα αντηλιακά είναι απαραίτητα σε όλους (ακόμη και σε εκείνους που μαυρίζουν εύ­κολα), δεν εξασφαλίζουν απόλυτη και ξεκάθαρη προστασία από τον ήλιο. Χρειάζεται να υιοθετήσουμε μια ολοκληρωμένη «αντηλιακή» συμπεριφορά, η οποία θα περιλαμβάνει τη χρήση γυαλιών ηλίου και καπέλου και την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο τουλάχιστον κατά τις μεσημεριανές ώρες.
Άλλωστε με κανένα αντηλιακό δεν καθόμαστε στον ήλιο όση ώρα θέλουμε!


Όσο κι αν δε μας αρέσει ή το βαριόμαστε, πρέπει να βάζουμε αντηλιακό όποτε έχει ήλιο σε όλη τη διάρκεια του έτους –όχι μόνο το καλοκαίρι! Η φωτογήρανση είναι μια αθροι­στική διαδικασία που χρόνο με τον χρόνο επιβαρύνει το δέρμα μας.

Τα αντηλιακά διατίθενται σε διάφορες μορφές (γαλάκτωμα, λοσιόν, σπρέι) και μερικά εί­ναι εξειδικευμένα για συγκεκριμένα σημεία του σώματος (πρόσωπο, χείλη, μαλλιά). Η ε­πιλογή τους έχει σχέση με τον δείκτη ηλιακής προστασίας και τον τύπο του δέρματός μας, ωστόσο τα πάντα εξαρτώνται από τη σωστή χρήση τους:


ΠΗΓΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ: blog.cosmaqua.gr, ec.europa.eu, hightechmed.gr, kids.in.gr, medlabgr.blogspot.gr, syllogos9.blogspot.gr, www.
agelioforos.gr, www.erallis.gr, www.ethnos.gr, www.familylife.gr, www.iatronet.gr, www.tlife.gr, www.tovima.gr
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: adventuretofitness.com, www.melampous.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
1ο μέρος: Ο δείκτης ηλιακής προστασίας (SPF)
2ο μέρος: Ο τύπος του δέρματος (φωτότυπος)
3ο μέρος: Οδηγίες για σωστή χρήση του αντηλιακού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.