Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Σινικό Τείχος

Από τον Anthony12


Το Σινικό Τείχος, είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε από το τέλος του 14ου αι­ώ­να μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προ­κει­μέ­νου να προστατευθεί η Κίνα από τις μογγολικές και τουρκικές επιδρομές. Η δό­μη­σή του στη σημερινή μορφή προηγήθηκε από διάφορα άλλα τείχη που χτί­στη­καν α­πό τον 3ο αι­ώνα π.Χ. ενάντια στις επιδρομές των νομαδικών φυλών που προ­έρ­χο­νται από τις περιο­χές που ανήκουν σήμερα στη Μογγολία και τη Μαντζουρία. Το τεί­χος εκτείνεται σε μή­κος 8.851,8 χλμ., σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, α­πο­τε­λώ­ντας το μεγαλύτερο σε δια­στάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.


Εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας ενδιαφέρων αστικός μύθος που υποστηρίζει ό­τι το Σινικό Τείχος είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από το διά­στημα. Θεωρείται ότι από τη χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη το Τείχος μπορεί να είναι ο­ρατό μόνο όμως υπό ευνοϊκές συνθήκες και εάν κανείς ξέρει ακριβώς πού να κοιτάξει.


Μια ημερήσια εκδρομή στα τουριστικά αξιοθέατα, δε θα σας επιτρέψει να νιώσετε την πραγματική μαγεία του Τείχους. Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό, μπορείτε να κοι­μη­θεί­τε σε έναν από τους πύργους του, όπου κάποτε βρίσκονταν φρουροί. Όταν έρ­χε­ται η νύχτα, μπορείτε να θαυμάσετε τα αστέρια και την εντυπωσιακή φύση γύ­ρω α­πό το Τείχος.


ΠΗΓΕΣ: clickatlife.gr, el.wikipedia.org, otherside.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ασία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.