11 Μαρ 2013

Στα ζωάκια με αγάπη και υπευθυνότητα

Είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε όσα μας προσφέρει η Γη. Ανάμεσά τους είναι το νερό, το έδαφος (που μας συντηρεί και μας προσφέρει τις πρώτες ύλες), τα φυτά (που παράγουν τροφή για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και οξυγόνο), αλλά και τα ζώα (που μας τρέφουν και μας βοηθούν ποικιλοτρόπως).



Ο πλανήτης που κατοικούμε δεν ανήκει στον άνθρωπο για να τον εκμεταλλεύεται (καταστρέφοντάς τον μάλιστα) ούτε έχει το δικαίωμα να κάνει τα άλλα όντα να υποφέρουν. Η δύναμη, άλλωστε, συνεπάγεται και την ανάλογη υπευθυνότητα!




Κάθε πλάσμα έχει δικαίωμα να ζει και να μην υποφέρει. Δυστυχώς οι άνθρωποι πολλές φορές βασανίζουμε τα ζώα είτε από απροσεξία, είτε λόγω εκμετάλλευσης, είτε επίτηδες.

Όταν από πρόθεση προκαλούμε στα ζώα μη απαραίτητο πόνο, όταν τα παραμελούμε κακόβουλα, όταν δηλαδή τα κάνουμε να υποφέρουν, ενώ μπορούμε να το αποφύγουμε ή να το προλάβουμε, τότε μιλάμε για κακοποίηση ζώων.






Τα άτομα, άλλωστε, που βασανίζουν ζώα επίτηδες είναι πολύ πιθανό να κακοποιούν (ή να κακοποιήσουν στο μέλλον) και ευάλωτους ανθρώπους, όπως π.χ. παιδιά και ηλικιωμένους.

Ευτυχώς είναι πολλοί όσοι αντιδρούν, όσοι σέβονται τα ζώα και τα αγαπούν με υπεύθυνο τρόπο. O πρώτος νόμος, μάλιστα, εναντίον της κακοποίησης των ζώων ψηφίστηκε στην Αμερική το 1641!

Έκαναν κάτι κακό;

Δείτε στη συνέχεια


ΑφιερώματαΖώαΠεριβάλλον
ΠΗΓΗ: mentoras.org
ΕΙΚΟΝΕΣ: abc.net.au, care2.com, welovehani.blogspot.com, glogster.com, bmarisol.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα