17 Οκτ 2012

Όλοι τα αγαπάμε, μαντέψτε!

Από τη Nasia28
Μαθήτρια της έκτης τάξης





Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί για ηθοποιοί. Οι ήρωές τους είναι συνήθως ζώα ή φανταστικά πλάσματα, με αστεία μορφή. Μιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι.

Η δημιουργία των ταινιών αυτών βασίζεται, όπως ο κινηματογράφος, στο μεταίσθημα. Αρχικά οι σκηνές της ταινίας ζωγραφίζονται ξεχωριστά η καθεμία. Για να δημιουργηθεί ένα κινούμενο σχέδιο, τα αρχικά σκίτσα ζωγραφίζονται σε διάφανες επιφάνειες και μετά ζωγραφίζονται. Κάθε σχέδιο διαφέρει ελάχιστα από το προηγούμενο. Στη συνέχεια τα σχέδια φωτογραφίζονται με τη σειρά και δημιουργείται ένα ενιαίο φιλμ. Όταν το φιλμ προβάλλεται με ταχύτητα, οι φιγούρες των σχεδίων φαίνονται σαν να κινούνται.

Την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων γύρισε ο Αμερικανός Σ. Μπλάκτον το 1907. Οι ταινίες του Γουόλτ Ντίσνεϊ ανέδειξαν αυτό το κινηματογραφικό είδος σε αληθινή τέχνη.

Το 1937 ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γύρισε τη «Χιονάτη και τους εφτά νάνους». Ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους. Χρειάζονταν 24 διαφορετικά σκίτσα για να αποδοθεί στη σκηνή κίνηση διάρκειας ενός δευτερολέπτου. Φανταστείτε λοιπόν πόσα σκίτσα σχεδιάστηκαν για την ταινία αυτή, διάρκειας ογδόντα τριών λεπτών.

Κινούμενα σχέδια
ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια

7 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

24 σκιτσάκια το δευτερόλεπτο! Με πιάνει ζαλάδα και μόνο που σκέφτομαι τον αριθμό! :Ο
Βέβαια, απ' την άλλη, μπορούμε να κάνουμε τους υπολογισμούς μας στο χαρτί και να γράψουμε το αποτέλεσμα στα σχόλια! Τι λέτε; ;D

Anthony12 είπε...

Γιατί όχι;Πολύ καλή ιδέα δάσκαλε.

δάσκαλος98 είπε...

Ωραία λοιπόν! Περιμένω! :))

Anthony12 είπε...

Βγαίνουν 119.520 σκίτσα σε όλη την ταινία.

δάσκαλος98 είπε...

Εμ... Ήθελα να βοηθήσω λίγο στη σχεδίαση αλλά... ξέρετε... μου έτυχε μια δουλειά...

Nasia28 είπε...

Ελπίζω να σας άρεσε η εργασία μου...
Αλλά έχετε δίκιο δάσκαλε98 φαντάζεστε να ζωγραφίζετε όπως είπε και ο Anthony12 119.520 σκίτσα;!

δάσκαλος98 είπε...

Φυσικά και μας άρεσε! Άλλωστε, παιδιά δεν είμαστε όλοι; ;p
*Ευτυχώς τώρα πια βοηθάει η τεχνολογία στη σχεδίαση. Φιου!

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα