27 Ιαν 2018

Η Της και η Τις

Καλεσμένες στους γάμους του Τον με την Αιτιατική Πτώση και του Των με τη Γενική Πτώση ήταν άλλες δυο δίδυμες, η Της και η Τις.

Η Της ήταν η καλύτερη φίλη της Γενικής Πτώσης. Ήταν μια χαριτωμένη δεσποινίδα. Ξυπνούσε με το πρώτο φως της αυγής, άνοιγε το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς της, ετοίμαζε το δικό της πρωινό και της αδερφής της. Ήταν αισιόδοξη κι έβρισκε όλα τα πράγματα μοναδικά: την ομορφιά της φύσης, τη μυρωδιά της βροχής, την ηρεμία της εξοχής. Όταν η μέρα ήταν βροχερή, χάιδευε τρυφερά τη γούνα της γάτας της, διάλεγε ένα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης της και καθόταν στην αγκαλιά της πολυθρόνας της όπου ταξίδευε με τη βοήθεια της λογοτεχνίας στον κόσμο της φαντασίας.

Η αδερφή της, η Τις, ήταν η καλύτερη φίλη της Αιτιατικής Πτώσης και ήταν πιο ζωηρή. Γέμιζε τις μέρες της με πολλές δραστηριότητες: Επισκεπτόταν τις φίλες της, έκαναν μαζί τις αγορές τους και περνούσαν τις ώρες με τις συζητήσεις και τις δουλειές τους. Αυτή οργάνωνε όλες τις εκδρομές και τις εκδηλώσεις. Είχαν επισκεφτεί όλες τις πόλεις της Ευρώπης, είχαν παρακολουθήσει όλες τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις που έγιναν στην περιοχή τους.



Η Της γρήγορα τράβηξε την προσοχή του Ενικού Αριθμού, που ήταν ο κουμπάρος στον γάμο του Τον. Βλέπετε, και σ’ αυτόν άρεσαν τα μοναδικά πράγματα. Ο άλλος κουμπάρος, ο Πληθυντικός Αριθμός, που είχε παντρέψει τον Των, ενθουσιάστηκε με τη ζωηρή Τις και τις πολλές δραστηριότητές της.

Όπως καταλαβαίνετε, σύντομα έγιναν κι άλλοι δυο γάμοι!



Ορθογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα