Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί κάνουμε Μαθηματικά;

Τα Μαθηματικά είναι η επιστήμη των αριθμών, των σχημάτων και των φυσικών με­γε­­θών. Έχουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, αφού με τη βοήθειά τους με­τρά­με, υ­πο­λο­γί­ζου­με και μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε, ακονίζοντας το μυαλό μας.

Με τα Μαθηματικά λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Βρίσκουμε, για πα­ρά­δειγ­μα, τον μέσο όρο των βαθμών μας κάθε τρίμηνο, ανακαλύπτουμε ποιο προϊόν μας συμφέρει να αγοράσουμε, αποφασίζουμε πόσα λίτρα πετρέλαιο πρέ­πει να πα­ραγ­­γεί­λου­με κ.ο.κ.


Τα Μαθηματικά βρίσκουν εφαρμογή στις περισσότερες επιστήμες (Φυσική, Βι­ο­λο­γί­α, Οι­κο­νο­μί­α, Αστρονομία κ.ά.) αλλά και στις τέχνες (π.χ. μουσική). Άλλωστε, έ­να από τα με­γα­λύ­τε­ρα μαθηματικά επιτεύγματα είναι η εφεύρεση του υπολογιστή.


Τα Μαθηματικά ξεκίνησαν από την αρχαία Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία. Οι αρχαίοι Έλ­­λη­νες τους έδωσαν επιστημονική υπόσταση, ενώ ακολούθησαν Άραβες, Ινδοί, Κι­νέ­ζοι και Δυτικοευρωπαίοι. Εξελίσσονται ακόμη και σήμερα, μαζί μας, για να ι­κα­νο­ποι­ούν τις α­νά­γκες και τον πολιτισμό μας.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: μαθηματικά


4 σχόλια:

Πέτρος Σαμούχος είπε...

Εξαιρετικές και οι τρεις αναρτήσεις για ποιους λόγους κάνουμε μαθηματικά, γλώσσα και φυσική! Σαφέστατα και θα τις αναδημοσιεύσω στο δικό ιστολόγιο!!! Να περιμένουμε και για τα άλλα μαθήματα; Καλή μας αρχή!

δάσκαλος98 είπε...

Καλή μας αρχή, Πέτρο! :))
Έχω βάλει και για την Ιστορία παλαιότερα (εδώ). Δυστυχώς έχουν μείνει μόνο Βιολογία και Χημεία...

Πέτρος Σαμούχος είπε...

Ναι για την Ιστορία την ανακάλυψα μετά! Μόλις τις αναδημοσίευσα στη σελίδα μου στο FB, στο δικό μου θα ανέβουν μέσα στην εβδομάδα, καθώς θα μιλάμε με τα παιδιά στην τάξη. Μπράβο και παλι! Ειλικρινά ενθουσιάστηκα!!!!

δάσκαλος98 είπε...

Ευχαριστώ (και) για τα καλά σου λόγια στο FB! Να 'σαι καλά! :D

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.