1 Απρ 2022

Τα αναμνηστικά κέρματα της Σλοβακίας



Η σημαία της χώρας

Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο όμορφα αναμνηστικά κέρματα της χώρας:

Ημέρα του αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Μια αρμαθιά κλειδιών σχηματίζει καμπάνα σε ανάμνηση της διαδήλωσης του 1989, κατά την οποία οι διαδηλωτές κουδούνιζαν τα κλειδιά τους ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων της χώρας.  



10 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  


550 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Istropolitana. Απεικονίζονται ένας καθηγητής και δύο φοιτητές μπροστά από το κτίριο του ιδρύματος.  


25 χρόνια από την ίδρυση της Σλοβακικής Δημοκρατίας. Μια αψιδωτή πύλη εκτείνεται πάνω από τη χώρα, η οποία αυτά τα χρόνια εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη.
20 χρόνια από την προσχώρηση της χώρας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το σχέδιο συμβολίζει τον ψηφιακό ανθρωπισμό: κυκλώματα σχηματίζουν έναν ανθρώπινο εγκέφαλο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ένας κυκλικός μικροεπεξεργαστής.  



100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Σλοβάκου πολιτικού Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ. Ως ηγέτης της ενιαίας Τσεχοσλοβακίας προσπάθησε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εκδημοκρατισμού του κομμουνιστικού καθεστώτος της χώρας (1968), αλλά οι μεταρρυθμίσεις διακόπηκαν βίαια από την εισβολή τανκς της Σοβιετικής Ένωσης και συμμάχων της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα