5 Δεκ 2012

Χριστούγεννα στη Ρώμη

Από τη Nasia28
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Η Ρώμη είναι πολύ ωραία τα Χριστούγεννα ας ρίξουμε μια ματιά στις παρακάτω πληροφορίες!

Γειτονική μας χώρα, με μεγάλη ιστορία, αναρίθμητα αξιοθέατα και ατελείωτες ώρες περπάτημα για να θαυμάσετε τις ομορφιές της, να ένας κοντινός προορισμός για όσους από εσάς επιθυμείτε να περάσετε κάποιες ημέρες των γιορτών, εκεί.

Στη Ρώμη, η εορταστική περίοδος ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανίων. Για τους Ιταλούς, εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η φάτνη της Γέννησης, αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό σύμβολο. Μάλιστα, οι χαρακτήρες των 3 Μάγων, του Ιωσήφ και της Μαρίας, τοποθετούνται στη φάτνη στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ το Θείο Βρέφος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της παραμονής.

Την παραμονή των Χριστουγέννων αρκετοί είναι αυτοί που νηστεύουν μέχρι τη Λειτουργία. Η πιο διάσημη λειτουργία στη Ρώμη, στον Ναό του Αγίου Πέτρου, όπου πιστοί από όλο τον κόσμο καταφτάνουν, για να ακούσουν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα, κατά τη λειτουργία του στο Βατικανό. Μετά τη λειτουργία, οι οικογένειες μαζεύονται γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και απολαμβάνουν το παραδοσιακό γεύμα.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, οι Ιταλοί δε χάνουν με τίποτα το γιορτινό χριστουγεννιάτικο γεύμα, ενώ τα παιδάκια της οικογένειας, λένε χριστουγεννιάτικα ποιηματάκια μπροστά σε γονείς και συγγενείς και παίρνουν και ένα γερό χαρτζιλίκι, ως ανταμοιβή.

Για τους Ιταλούς, υπάρχει μια επίσης πολύ σημαντική γιορτή κι είναι αυτή της 6ης Ιανουαρίου. Υπάρχει ένας θρύλος, που λέει ότι την παραμονή των Θεοφανίων, η μάγισσα Befana επισκέπτεται όλα τα σπίτια της χώρας, πετώντας επάνω στη σκούπα της. Τρώει τα καρύδια και τα μπισκοτάκια που της έχουν αφήσει τα παιδιά και γεμίζει με γλυκά και δώρα τις κάλτσες των καλών παιδιών, ενώ αυτές των άτακτων, με κομματάκια κάρβουνο...


ΠΗΓΗ: allforchristmas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα