Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο

Από τον Anthony12


Το «Δέντρο της Tule» είναι ένα γιγάντιο κυπαρίσσι που βρίσκεται στην πόλη San­ta Ma­ri­a del Tule του Μεξικού, αποτελώντας εδώ και χρόνια την του­ρι­στι­κή «α­τρα­ξιόν» του τόπου, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από διάφορα ση­μεί­α του πλα­νή­τη που θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά!

Ο λόγος αυτής της... διασημότητας Το δέντρο έχει τη μεγαλύτερη περίμετρο στον πλα­νή­τη, που ξεπερνά τα 50 μέτρα στη βάση του, ενώ η ηλικία του υ­πο­λο­­γί­ζε­ται να είναι μεταξύ 2.000 και 3.000 ετών. Αν και αρκετά... ηλικιωμένο, συ­­νε­χί­ζει να α­να­πτύσ­σε­ται με γοργούς ρυθμούς, με το βάρος του να υ­πο­λο­γί­ζε­ται ότι αγγίζει τους 550 τόνους.

Σύμφωνα με τον μύθο, το δέντρο γιγαντώθηκε όταν ο Hernan Cortes στάθηκε κά­τω από τα κλαδιά του και φώναξε θριαμβευτικά ότι οι Αζτέκοι νίκησαν τους Ι­­σπα­νούς στη «La Noche Triste». Αλήθεια ή ψέμα, το τεράστιο δέντρο δι­και­ο­λο­­γεί και με το παραπάνω τη δημοφιλία του!


ΠΗΓΗ: e-magazino.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: φυτά


4 σχόλια:

kosgan10 είπε...

Φανταστικό!

δάσκαλος98 είπε...

Και ...τεράστιο! ;))

Nasia28 είπε...

Καλά μιλάμε για "μεγάλο" δέντρο.

paraskevi malouxou είπε...

αν και κυπαρίσσι.. έχει άλλο σχήμα...
εντυπωσιακές διαστάσεις!!!... ένα θαύμα στον χρόνο!!!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.