Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Όλοι τα αγαπάμε, μαντέψτε!

Από τη Nasia28


Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φι­γού­ρες αντί για ηθοποιοί. Οι ηρωές τους είναι συνήθως ζώα ή φανταστικά πλάσματα, με α­στεία μορ­φή. Μιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι.

Η δημιουργία των ταινιών αυτών βασίζεται, όπως ο κινηματογράφος, στο με­ταί­σθη­μα. Αρ­χι­κά οι σκηνές της ταινίας ζωγραφίζονται ξεχωριστά η καθεμία. Για να δη­μι­ουρ­γη­θεί ένα κι­νού­με­νο σχέδιο, τα αρχικά σκίτσα ζω­γρα­φί­ζο­νται σε διάφανες ε­πι­φά­νει­ες και μετά ζωγραφίζονται. Κάθε σχέδιο διαφέρει ελάχιστα από το προηγούμενο. Στη συνέχεια τα σχέ­δι­α φωτογραφίζονται με τη σειρά και δημιουργείται ένα ενιαίο φιλμ. Όταν το φιλμ προ­βάλ­λε­ται με ταχύτητα, οι φιγούρες των σχεδίων φαίνονται σαν να κινούνται.

Την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων γύρισε ο Αμερικανός Σ. Μπλάκτον το 1907. Οι ται­νί­ες του Γουόλτ Ντίσνεϊ ανέδειξαν αυτό το κινηματογραφικό είδος σε αληθινή τέ­χνη.

Το 1937 ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γύρισε τη «Χιονάτη και τους επτά νάνους». Ήταν η πρώ­τη ται­νί­α κι­νου­μέ­νων σχεδίων μεγάλου μήκους. Χρειάζονταν 24 διαφορετικά σκίτσα για να α­πο­δο­θεί στη σκηνή κίνηση διάρκειας ενός δευτερολέπτου. Φανταστείτε λοιπόν πό­σα σκί­τσα σχε­δι­ά­στη­καν για την ταινία αυτή, διάρκειας ογδόντα τριών λεπτών.

ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: κινούμενα σχέδια


7 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

24 σκιτσάκια το δευτερόλεπτο! Με πιάνει ζαλάδα και μόνο που σκέφτομαι τον αριθμό! :Ο
Βέβαια, απ' την άλλη, μπορούμε να κάνουμε τους υπολογισμούς μας στο χαρτί και να γράψουμε το αποτέλεσμα στα σχόλια! Τι λέτε; ;D

Anthony12 είπε...

Γιατί όχι;Πολύ καλή ιδέα δάσκαλε.

δάσκαλος98 είπε...

Ωραία λοιπόν! Περιμένω! :))

Anthony12 είπε...

Βγαίνουν 119.520 σκίτσα σε όλη την ταινία.

δάσκαλος98 είπε...

Εμ... Ήθελα να βοηθήσω λίγο στη σχεδίαση αλλά... ξέρετε... μου έτυχε μια δουλειά...

Nasia28 είπε...

Ελπίζω να σας άρεσε η εργασία μου...
Αλλά έχετε δίκιο δάσκαλε98 φαντάζεστε να ζωγραφίζετε όπως είπε και ο Anthony12 119.520 σκίτσα;!

δάσκαλος98 είπε...

Φυσικά και μας άρεσε! Άλλωστε, παιδιά δεν είμαστε όλοι; ;p
*Ευτυχώς τώρα πια βοηθάει η τεχνολογία στη σχεδίαση. Φιου!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.