Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Ειδικές οδηγίες


 1  Συνταγές μαγειρικής

Οι οδηγίες για συνταγές δίνονται συνήθως στην οριστική του ε­νε­στώ­τα: κα­θα­ρί­ζου­με, α­να­κα­τεύ­ου­με...
● Μερικές φορές χρησιμοποιείται και η προστακτική του αορίστου: κα­θα­ρίστε, α­να­κα­τέψ­τε...


Μια συνταγή μαγειρικής συνήθως είναι χωρισμένη σε δύο μέρη:
ΥΛΙΚΑ. Καλό είναι να αναφέρουμε και τη δοσολογία, δηλ. την πο­σό­τη­­τα κά­θε υλικού που χρειάζεται.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Περιγράφουμε τη διαδικασία μαγειρέματος βήμα προς βή­μα. Ίσως χρει­α­στεί να αναφέρουμε και επιπλέον πληροφορίες, π.χ. για τον χρό­νο ψησίματος, τον α­ριθ­μό των ατόμων που αντιστοιχούν οι α­να­­λο­γί­ες κτλ.

 2  Οδηγίες χρήσης για μια συσκευή

Φροντίζουμε στο κείμενό μας να υπάρχουν:
● Η περιγραφή της συσκευής.
● Συμβουλές για την ασφαλή χρήση της.
● Οδηγίες (αν χρειάζονται) για την πρώτη φορά που θα χρη­σι­μο­ποι­η­θεί.
● Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που λειτουργεί.
● Συμβουλές για τη συντήρηση της συσκευής και το καθάρισμά της.
● Χρήσιμα τηλέφωνα, σύμβολα και πληροφορίες.


(δείτε εδώ οδηγίες χρήσης για πολλά γέλια!)



 3  Οδηγίες χρήσης για ένα παιχνίδι

Φροντίζουμε στο κείμενό μας να υπάρχουν:
● Περιγραφή των υλικών.
● Οδηγίες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει κάθε παίκτης.
● Ο στόχος των παικτών, πότε τελειώνει το παιχνίδι.


ΠΗΓΕΣ: Γλώσσα ΣΤ΄ τάξης, egpaid.blogspot.com | ΕΙΚΟΝΕΣ: trans.kathimerini.gr, www.sunelectronics.gr, psamouxos.blogspot.gr




ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: μαγειρέματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.