2 Μαρ 2014

Τα μπαλόνια της φιλίας

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στον ουρανό ένα μικρό μα πολύ λαμπερό αστέρι. Δεν ήταν ένα συνηθισμένο αστέρι, ήταν ένα μαγικό αστέρι. Φώτιζε τη γη και τους ανθρώπους, έδινε αγάπη και ό,τι άλλο του ζητούσαν.



Μια παρέα μικρών παιδιών, που ζούσαν σε μια μικρή γωνιά της γης, την Ελλάδα, έπαιζαν συχνά στο πάρκο της γειτονιάς. Ήταν πάντα φίλοι και δε μάλωναν ποτέ...

Μια μέρα, όμως, ένα από τα παιδιά, ο Σπύρος, σκέφτηκε ότι έπρεπε να κάνουν κάτι για να έχουν περισσότερη δράση και περιπέτεια. Ώς τώρα τα πράγματα ήταν πολύ ήσυχα.

Το προηγούμενο βράδυ είχε ακούσει τυχαία τους γονείς του να λένε ότι η διχόνοια μπορεί να σε βάλει σε μεγάλες περιπέτειες. Ευχήθηκε λοιπόν στο μαγικό αστέρι να σκορπίσει άφθονη διχόνοια —τόση που να φτάσει για όλη τη γη. Ίσως έτσι να υπήρχε επιτέλους λίγη δράση!

Έτσι κι έγινε. Σ’ όλο τον κόσμο σκορπίστηκε διχόνοια. Τα παιδιά σταμάτησαν να είναι φίλοι. Μάλωναν συνέχεια και κάποιες φορές έφτασαν στο σημείο ακόμη και να χτυπούν το ένα το άλλο! Ο Σπύρος, που έβλεπε πόσο είχαν αλλάξει οι φίλοι του, σκέφτηκε να ρωτήσει τη μαμά του τι σημαίνει διχόνοια. Τότε κατάλαβε πως ο κόσμος είχε αλλάξει εξαιτίας του...

Τον έπιασε μεγάλη στενοχώρια τον Σπύρο —τόση στενοχώρια που το βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί! Δεν ήξερε τι σήμαινε η λέξη που είχε ζητήσει από το αστέρι, δεν ήθελε να κάνει κακό! Πήγε λοιπόν στο παράθυρο και ζήτησε από το αστέρι να πάρει πίσω τη διχόνοια.



Τότε εκείνο του απάντησε πως για να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του θα έπρεπε να συνεργαστεί με τα άλλα παιδιά και να ζητήσει τη βοήθεια του δημάρχου της πόλης.

Την επόμενη μέρα ο Σπύρος είπε στη μητέρα του τι είχε συμβεί. Επισκέφθηκαν τον δήμαρχο, ζήτησαν τη βοήθειά του κι εκείνος συγκέντρωσε όλα τα παιδιά στην πλατεία του χωριού και τους έδωσε από ένα μπαλόνι.



Ήταν τα μπαλόνια της φιλίας, που είχανε πάνω τους γραμμένα τα ονόματα των παιδιών. Ο δήμαρχος έδωσε το σύνθημα και τα μπαλόνια έφτασαν στο μαγικό αστέρι. Εκείνο αμέσως πραγματοποίησε την επιθυμία του Σπύρου και των φίλων του. Συνεργάστηκαν και τα κατάφεραν. Η διχόνοια εξαφανίστηκε και τη θέση της πήρε η συνεργασία, που έχτιζε κάθε μέρα τη φιλία και την αγάπη.

Εσύ πού έχεις ξεχάσει το δικό σου μπαλόνι της φιλίας;

Πατήστε στην εικόνα και κατεβάστε την ιστορία στον υπολογιστή σας:




Φιλία
ΠΗΓΗ: epsype.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα