8 Φεβ 2013

Αποκριάτικες μάσκες

Από την Ποκαχόντας10
Μαθήτρια της πέμπτης τάξης



Μάσκα ουράνιο σώμα

ΥΛΙΚΑ: 1 χαρτόνι σε κίτρινο/χρυσό/μπλε χρώμα, 1 ψαλίδι, αυτοκόλλητα, χρυσόσκονη (glitter), 1 λάστιχο, 1 συρραπτικό

Μεταμορφώστε το παιδάκι σας σε ήλιο, μισοφέγγαρο ή πλανήτη κλέβοντας την παράσταση στο αποκριάτικο παιδικό πάρτι. Παίρνετε ένα χαρτόνι στο χρώμα της αρεσκείας ανάλογα με το τι σκοπεύετε να ντύσετε το παιδί. Μετράτε τις διαστάσεις του κεφαλιού και στο κέντρο του χαρτονιού με ένα μολύβι σχεδιάζετε έναν κύκλο βάσει των διαστάσεων. Με ένα ψαλίδι κόβετε προσεκτικά το περίγραμμα. Μπορείτε να διακοσμήσετε τη μάσκα με αυτοκόλλητα αστεράκια, φεγγάρια, πλανήτες.



Εν συνεχεία παίρνετε ένα λάστιχο και το συρράπτετε από τη μία άκρη της μάσκας στην άλλη φροντίζοντας ώστε η μάσκα να εφαρμόζει σωστά στα αφτιά και το πρόσωπο του παιδιού.

Μύτη για ζωάκι από αβγοθήκη

ΥΛΙΚΑ: 1 θήκη αβγού, κόλλα στιγμής, 1 λάστιχο, 1 συρραπτικό, 1 ψαλίδι

Από μια αβγοθήκη χάρτινη κόβετε προσεκτικά τη μία θήκη. Κόβετε ένα λάστιχο και το συρράπτετε από τις δύο πλευρές της μύτης ούτως ώστε να εφαρμόζει σωστά στη μύτη του παιδιού και να μην το ενοχλεί. Μπορείτε να επενδύσετε εξωτερικά και εσωτερικά τη μύτη με ένα ύφασμα στο χρώμα και την υφή της αρεσκείας σας, να τη βάψετε και να τη διακοσμήσετε. Μόλις ολοκληρώσετε τη διακόσμηση, παίρνετε ένα ψαλίδι και κάνετε προσεκτικά από μια τρύπα σε κάθε ρουθούνι για να μπορεί να αναπνέει το παιδί.



Μάσκα από πιάτο μιας χρήσης

ΥΛΙΚΑ: 1 χάρτινο/πλαστικό πιάτο μιας χρήσης, κόλλα στιγμής, χαρτί περιτυλίγματος, σελοτέιπ, πινέλο, χρώματα, αυτοκόλλητα, χρυσόσκονη, πούλιες, κουμπιά

Αξιοποιήστε τα πιατάκια μιας χρήσης που περίσσεψαν από το παιδικό πάρτι. Αν το πιάτο είναι λευκό μπορείτε να το βάψετε με πινέλο και μπογιές, αν είναι έγχρωμο ή έχει κάποια σχέδια μπορείτε να το διατηρήσετε ως έχει αλλά μπορείτε και να το βάψετε στα χρώματα της αρεσκείας σας μέχρι περίπου τη μέση του πιάτου. Αφού το βάψετε το αφήνετε να στεγνώσει και εν συνεχεία το κόβετε με ένα ψαλίδι στη μέση, κάνοντας δύο τρύπες για τα μάτια και μια καμπύλη για τη μύτη. Ανάλογα με τη στολή του παιδιού θα κάνετε και την απαραίτητη διακόσμηση με κουμπιά, πούλιες, αυτοκόλλητα, χρυσόσκονη.



Εν συνεχεία φτιάχνετε το μπαστουνάκι που θα στηρίζει τη μάσκα για να μπορεί να τη φοράει το παιδί. Παίρνετε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί περιτυλίγματος, το στρέφετε διαγωνίως και αρχίζετε να το διπλώνετε ρολάροντας από γωνία σε γωνία σαν να τυλίγετε ένα μπαστουνάκι. Στο τέλος, κολλάτε τις άκρες με σελοτέιπ. Κολλάτε το μπαστουνάκι στην άκρη της μάσκας με μια κόλλα στιγμής.

ΑπόκριεςΚατασκευές
ΠΗΓΗ: infokids

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσια μόνο που θα ήταν καλύτερη η προσθήκη και άλλων φωτογραφιών για εκείνεσ τις μάσκες που
είναι ολόσωμες. πολύ ωραία

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα