9 Μαρ 2012

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Σήμερα παρακολουθήσαμε στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο πολυδιαβασμένο (και πολυαγαπημένο) βιβλίο που έχει γράψει η σπουδαία σύγχρονη δημιουργός Άλκη Ζέη.

1º Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ⦁ ΣΤ1 ⦁ 2011/12

Είναι 27 Οκτωβρίου 1940. Ο εννιάχρονος Πέτρος είναι λυπημένος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Η αδερφή του, η Αντιγόνη, θέλει να του δώσει το κουτί από το βραχιόλι της για να το θάψει. Ο Πέτρος σκοπεύει να το βάλει στη χαραμάδα του δοκαριού. Δε θα προλάβει.


Ξημερώνει η 28η Οκτωβρίου και ο Πέτρος ξυπνάει από τις σειρήνες του πολέμου. Η ζωή του ανατρέπεται. Το σχολείο κλείνει, ο θείος Άγγελος αναχωρεί για το μέτωπο, η μαμά του μετρά τα τρόφιμα στα ντουλάπια.

Ο Πέτρος ζει τις πρώτες νίκες των Ελλήνων, την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, την Κατοχή και την πείνα. Με τον Γιάννη και τον Σωτήρη διαδηλώνει, γράφει συνθήματα στους τοίχους, γνωρίζει τον Αχιλλέα και τη Δροσούλα, συμμετέχει στην Αντίσταση.



Ο μεγάλος αυτός «περίπατος» είναι γεμάτος περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις. Διαρκεί από τον Οκτώβριο του 1940 μέχρι την απελευθέρωση της Αθήνας τον Οκτώβριο του 1944, που θα τον βρει στους δρόμους, «άντρα πια», δεκατριών χρονών!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:



ΒιβλίαΘέατροΙστορίαΣχολική ζωή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάκης Τζαμαργιάς
ΠΑΙΖΟΥΝ: Έφη Γούση, Γιάννης Διαμαντής, Ανδρέας Κοντόπουλος, Κωστής Κορωναίος, Αννίτα Κούλη, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Γιώργος Μάζης, Μιχάλης Μουλακάκης, Δημήτρης Πασσάς, Γρηγόρης Σταμούλης, Ελεάνα Στραβοδήμου, Μαρία Τσιμά

ΠΗΓΗ: Εθνικό Θέατρο (n-t.gr)
ΕΙΚΟΝΕΣ: n-t.gr, bestprice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα