16 Φεβ 2012

Δημιουργίες με καπνό από κερί

Από την El
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Ο Jim Dingilian είναι ένας σπάνιος καλλιτέχνης που ξεπερνά τα όρια της δημιουργικότητας με τις εκπληκτικές δημιουργίες τους. Χρησιμοποιώντας τον καπνό από ένα αναμμένο κερί ζωγραφίζει με απίστευτη τελειότητα εικόνες της καθημερινότητας στο εσωτερικό μπουκαλιών.


«Οι σκηνές που επιλέγω είναι τοποθεσίες σε διάφορα σημεία της πόλης που μου φαίνονται μυστηριώδεις ή κρύβουν κάτι... τρομακτικό παρά το γεγονός ότι μοιάζουν συνηθισμένες. Δέντρα, ποτάμια, γέφυρες, αυτοκίνητα συνθέτουν κάτι εξωπραγματικό, ενώ τα άδεια μπουκάλια... κατοικούνται από τις αναμνήσεις τους!», λέει ο καλλιτέχνης.


Η διαδικασία χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Εξαρχής δημιουργεί με τον καπνό ένα μαύρο φόντο στο εσωτερικό του μπουκαλιού και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός μεταλλικού μυτερού εργαλείου, ξύνει τις λεπτομέρειες, σχηματίζοντας την εικόνα.



«Αυτό που χρειάζομαι είναι σταθερότητα στα χέρια και μεγάλη προσοχή. Τα μπουκάλια που έχουν πιο στενό λαιμό με δυσκολεύουν περισσότερο. Όμως έχω βρει τον τρόπο», λέει χαριτολογώντας.



Η τέχνη δεν έχει όρια. Ανακαλύψτε νέους τρόπους. Δημιουργήστε χωρίς αμφιβολίες!

Απροσδόκητα
ΠΗΓΗ: ;

2 σχόλια:

Ράσελ είπε...

Ήταν τέλειο κύριε Γιώργο!!

Με αγάπη Ράσελ!!

δάσκαλος98 είπε...

Τι ευχάριστη έκπληξη! Καλησπέρα, αστέρι μου!
Πολλή αγάπη κι από μένα! :D

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα