18 Δεκ 2011

Μηλόπιτα

Από τον Κρίνο
Μαθήτρια της έκτης τάξης



Τι χρειαζόμαστε για τη γέμιση

  • 5–6 μήλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας

Τι χρειαζόμαστε για τη ζύμη

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Πώς το κάνουμε

  • Βουτυρώνουμε το ταψί.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
  • Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  • Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
  • Ψήνουμε στους 180° για 35–40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: