12 Δεκ 2011

Ιταλία

Από τη Sweety
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Η Sweety και η May πήγανε στην Ιταλία...

Πήγανε στη Ρώμη. Εκεί απόλαυσαν τον περίπατο ανάμεσα σε ασυνήθιστα μέρη. Είδαν το «Κολοσσαίο της Ρώμης», την «Φοντάνα ντι Τρέβι» κλπ.
Στη Ρώμη όμως υπάρχει και ένα κράτος το Βατικανό. Εκεί έκατσαν με τις ώρες και χάζευαν το μουσείο. Το Βατικανό έχει και μια εκκλησία τον Άγιο Πέτρο (οι δύο εικόνες). Στην πρώτη εικόνα φαίνεται πάνω ο Άγιος Πέτρος. Το γύρω γύρω του ναού λένε πως είναι τα χέρια του Θεού.
Μετά από λίγες μέρες πήγανε στη Σιένα. Εκεί έμειναν για τέσσερις ώρες. Έτσι δεν πρόλαβαν να την περιτριγυρίσουν. Παρ’ όλα αυτά τους άρεσε.
Μετά πήγανε στην Πίζα. Για πρώτη φορά αντίκριζαν τον πύργο της Πίζας. Ενθουσιάστηκαν που τον έβλεπαν για πρώτη φορά. Όλη την ώρα άκουγαν για αυτόν! Εκεί έμειναν τρεις ώρες.
Ο δρόμος τους οδήγησε μέχρι τη Λούκα. Εκεί έκαναν ποδήλατο μέσα σε πανέμορφους κήπους.
Στη συνέχεια ακολούθησε η Φλωρεντία. Τους άρεσε πολύ. Κάθε βράδυ το περνούσαν στη μεγάλη πλατεία του Ντουόμου. Είχαν καλές εντυπώσεις από εκείνη την πόλη.
Βενετία! Καλά ακούσατε. Η ομορφότερη πόλη της Ιταλίας. Εκεί είχαν τις καλύτερες αναμνήσεις. Είδαν σπίτια κτισμένα πάνω στο νερό και ό,τι μπορείς να φανταστείς.


Ταξίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα